25 Şubat 2011 Cuma

'Mum söndü' dedi, Çarkıfelek yayından kaldırıldı

Zaman, 07.10.2010
Şovmen Mehmet Ali Erbil Çarkıfelek programında 'Mum söndü mü yapıyoruz burada?' deyince alevi derneklerini ve vatandaşları kızdırdı. Star TV yönetimi Erbil'in sunduğu programı yayından kaldırdı.
Yıllar önce şovmen Güner Ümit'in yaşadığı talihsizliğin benzerini bugün Mehmet Ali Erbil yaşıyor. Güner Ümit programında "Yoksa siz Kızılbaş mısınız?" demiş ve sonrasında yaşananlar nedeniyle Ümit popülaretesinin zirvesinde olduğu bir dönemde ekranlara veda etmek zorunda kalmıştı. Alevilerden gelen yoğun tepki ümit'in televizyonculuk hayatının da sonunu getirmişti.
Çarkıfelek programında Mehmet Ali Erbil de benzer bir gafa imza attı. Erbil'in programında 'Mum söndü mü yapıyoruz burada?' dedi. Erbil, daha önce Star TV'de yayınlanan bir evlilik programında da kendine eş adayı arayan 80 yaşındaki bir kişiye, "Ben Kızılbaş mıyım ki?" sözlerini kullanmış ve Alevilerin tepkisine neden olmuştu.
CNNTürk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programına telefonla bağlanan Erbil "Sözlerim yanlış anlaşıldı, ben öyle bir laf etmem. Alevi birçok arkadaşım var" diye konuştu. Ancak Erbil'in bu sözlerine rağmen Star TV yönetimi Çarkıfelek programını yayından kaldırma kararı aldı. Güner Ümit'in de yarışma programı tepkiler üzerine yayından kaldırılmıştı.
PROGRAM YAYINDAN KALDIRILDI
Dünn akşam yayınlanan programda Alevi yurttaşları aşağılayan ifadeler kullanan şovmen Mehmet Ali Erbil'in Çarkıfelek isimli yarışması yayından kaldırıldı. Alevilerin büyük tepkisi üzerine Star şu açıklamayı yaptı:
Star TV'de yayınlanan 'Çarkıfelek' isimli programda, Erzincan'a yapılan canlı bağlantıda Mehmet Ali Erbil'in ekranın kararması üzerine, ''Orada ne yapıyorsunuz, mum söndü mü yapıyorsunuz?" diye konuşması Alevi vatandaşların büyük tepkisini çekmişti.
Doğan Medya Center'in önüne toplanan binlerce Alevi STAR TV ve Erbil'i protesto etmişti.
Tepkiler üzerine bir açıklama yapan STAR TV' Mehmet Ali Erbil'in Çarkıfelek isimli yarışma programının yayından kaldırıldığını duyurdu.
"ÖZÜR DİLEDİ AMA MÜSAMAHA GÖSTERİLEMEZ"
STAR'ın açıklaması şöyle: "Dün akşam STAR Televizyonu'nda yayınlanan bir programda, vatandaşlarımızı rencide eden bir ifade kullanıldığı görülmüştür. Bu ifadeyi kullanan sanatçının herhangi bir kötü niyetinin ve kasıtlı bir davranışının olmadığını düşünüyoruz. Nitekim kendisi de derhal bu ifadesinden dolayı katıldığı bir başka TV programında özür dilemiş bulunmaktadır.
Buna rağmen, kasıtlı ya da kasıtsız vatandaşlarımızı rencide eden hiçbir ifadeyi müsamaha ile karşılamamız mümkün değildir. Bu anlayıştan hareket eden STAR TV Yönetimi anılan programın kaldırılmasına karar vermiştir. Kamuoyumuzun bilgisine saygı ile sunarız."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder