25 Şubat 2011 Cuma

Sendikalı Çalışanlara Ayrımcılık Yapan Müdüre Ceza


Birgün, 22 Aralık 2010
Sendikalı çalışanlara ayrımcılık yapan müdüre 5 yıl denetim cezası. Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi, farklı sendikalara üye çalışanlar arasında ayrımcılık yaptığı gerekçesiyle açılan davada, Bursa PTT Heykel Şubesi Müdürü Mehmet Akaç'a 5 yıl denetim cezası verdi.
Bursa'da PTT'de görev yapan farklı sendikalara üye çalışanlar arasında sendika ayrımcılığı yapmak suretiyle görevi kötüye kullanma suçu işlediği hükmüne varılan PTT şubesi müdürüne Bursa 5.Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 5 yıl süre ile denetime tabi tutulma cezası verildi.
Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi,hakkında sendikalı personel ayrımcılığı yaptığı ifade edilen Bursa PTT Heykel Şubesi Müdürü Mehmet Akaç’a ceza verdi. Ceza konusu davada, adı geçen şubede Birlik Haber Sen, Kesk Haber Sen ve Türk Haber Sen sendikalarına mensup elemanların çalıştığı ve suç tarihinde ise sanık Mehmet Akaç’ın bu sendikalardan Birlik Haber Sen sendikasına mensup görevlileri koruduğu halde diğer 2 sendikaya mensup görevlileri değişik görevlerde görevlendirerek sendika ayrımcılığı yapmak suretiyle görevini kötüye kullandığı gerekçesiyle dava açılmıştı.
Mahkeme ilk verdiği kararda sanığı 10 ay hapis cezasına çarptırırken, daha sonra kararını sanığın önceden kasıtlı bir suçtan mahkum olmaması gerekçesiyle 5 yıl denetim süresi uygulaması olarak değiştirdi. Sanık denetim süresi içerisinde kasten yeni bir suç işlemediği taktirde açıklanması geri bırakılan hükmün ortadan kaldırılarak davanın düşmesine karar verileceği mahkeme kararında yer aldı.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder